Inspectiebezoek WZC Filfurdo

Gepubliceerd opwoensdag 28 december 202213.03 u.
Op 2 mei 2022 heeft WZC Filfurdo een onaangekondigd bezoek gekregen van de Zorginspectie. De Zorginspectie is door de Vlaamse Overheid aangesteld om na te gaan of woonzorgvoorzieningen voldoen aan de voorwaarden op vlak van erkenning en vergunning om een kwaliteitsvolle en veilige zorg te garanderen

De Zorginspectie wil kunnen vaststellen hoe de dagdagelijkse werking in een woonzorgcentrum verloopt, vandaar dat de inspectie onaangekondigd is.

Het definitief inspectieverslag is afgeleverd op 13 mei 2022. Over het algemeen zijn de resultaten van de inspectie positief. Niettemin zijn er enkele tekortkomingen geformuleerd:

  • Niet overal is er aangepaste zonnewering aanwezig. Er is geen externe zonnewering voorzien aan de centrale patio’s. Het betreft de gangen en kleine zithoeken.
  • De registraties van medicatie en zorgen zijn niet altijd volledig.
  • Niet overal aan de wasbakken hangen de instructies inzake handhygiëne op.

In onze nieuwsbrief van 17 mei 2022 voor de bewoners en familieleden van WZC Filfurdo hebben we teruggekoppeld over de inspectie en hebben wij aangegeven hoe we de tekortkomingen zouden aanpakken. Inmiddels is er een formeel actieplan opgesteld en bezorgd aan de Zorginspectie.

Het volledige inspectieverslag en het remediëringsplan (= actieplan) vind je hieronder terug.