Pedicure

WZC Filfurdo heeft een eigen medewerker voor voetverzorging. U mag uiteraard ook beroep doen op een pedicure naar keuze. Bij onze pedicure krijgen bewoners met het omnio-statuut bij de mutualiteit een korting.

Gezien de gemiddelde leeftijd van onze bewoners is een goede voetverzorging belangrijk. Deze voetzorg in WZC Filfurdo omvat verwijderen van overtollige eelt, kalknagels, ingegroeide nagels, eksterogen,…

Er dient ook speciale aandacht geschonken te worden aan bewoners met dementie. Zij hebben vaak last van verschillende aandoeningen of problemen aan de voeten. Omdat bewoners met dementie vaak pijn negeren of niet goed voelen is het verstandig om regelmatig een behandeling door een pedicure te laten doen zodat de voeten behandeld en verzorgd kunnen worden.

Verder is er ook de categorie van bewoners met diabetes. Door diabetes kunnen bloedvaten en zenuwen beschadigd geraken met als gevolg dat het pijnalarm verdwijnt.

Diabetespatiënten mogen hun problemen nooit zelf behandelen. Een regelmatig bezoek aan de pedicure wordt in deze gevallen zeker aanbevolen.

Contact

Filfurdo

Adres
Harensesteenweg 72 , 1800 Vilvoorde
Tel.
02/447 05 00
filfurdo@zorgvilvoorde.be

Volg ons op

Openingsuren