Mantelzorg

Zorg jij voor iemand? Dan zorgen wij voor jou!

Mantelzorg is een ruim begrip en elke mantelzorgsituatie is anders. Je komt meestal vrij onverwacht in deze zorgende rol terecht. Je zet je dan in voor de volle 100%, maar na verloop van tijd kunnen de zorgtaken jou boven het hoofd groeien.

Zorg Vilvoorde streeft ernaar om jou en alle andere mantelzorgers in Vilvoorde samen te brengen en te ondersteunen.  Onze mantelzorgcoördinator – Nele Degrève – zorgt voor sensibilisering, vorming en activiteiten voor jou als mantelzorger en biedt jou af en toe een welgekomen rust.

We organiseren voor jou sinds 2022 maandelijks een mantelzorgcafé. Zo kan jij andere mantelzorgers – van alle leeftijden en mogelijke achtergronden – ontmoeten. Je staat er niet alleen voor! Eerste mantelzorgcafé in Vilvoorde | Ring TV | Jouw zender, Jouw nieuws

Wat staat er in 2024 op het programma voor mantelzorgers?

 • Mantelzorgcafés op donderdag:
  • 10 oktober: infosessie "Taboe doorbreken" in LDC De Meer
  • 21 november: gezellig samenzijn met een stukje taart in LDC De Meer vanaf 14 uur.

In principe gaan de mantelzorgcafés steeds door in het lokaal dienstencentrum “De Meer” gelegen in het gebouw van WZC Filfurdo, Harensesteenweg 72, 1800 Vilvoorde. Toch kan het zijn dat we eens “uitwijken” naar een ander lokaal dienstencentrum. Van 14 tot 16u.

Onder het motto “Zorg jij voor iemand? Dan zorgen wij voor jou!” organiseert Zorg Vilvoorde maandelijks een mantelzorgcafé. We streven ernaar om mantelzorgers samen te brengen en te ondersteunen. In ons café kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in een ontspannen en gezellige sfeer. Heb je vragen over mantelzorg? Of heb je juist tips en tricks voor andere mantelzorgers? Kom dan zeker eens naar ons mantelzorgcafé!

 • Op zondag 23 juni is het “Dag van de mantelzorg”. Zorg Vilvoorde organiseert die dag een wandeling/zoektocht voor al de mantelzorgers en hun zorgvragers van Vilvoorde.
  Wat kan je verwachten? Een leuke uitgestippelde wandeling die je op je eigen tempo kan wandelen.
  Een tombola waarmee er mooie prijzen te winnen zijn. Mogelijkheid om iets kleins te eten en te drinken. En volksspelen in onze mooie tuin.

  Waar? Vertrek aan LDC Den Dries, Karel Trekelsstraat 46a, Houtem

  Wanneer? Zondag 23 juni 2024 vanaf 14u.

  Laten we mantelzorg onder de aandacht brengen door massaal aanwezig te zijn!
 • Infosessie “Taboe doorbreken”.
  Ook al behoren thema’s als ziekte, de laatste levensfase, de dood tot ons leven. Nadenken over vroegtijdige zorgplanning, een draaiboek opmaken voor je naasten, een zorgvolmacht opmaken, nadenken over je eigen uitvaartwensen is voor mensen moeilijk. En als ze erover nadenken, dan is er nog de moeilijke stap om dit te bespreken met je naasten.
  Deze sessie probeert juist de taboe te doorbreken, en met een open geest deze thema’s te bespreken.

  Waar? LDC De Meer (WZC Filfurdo), Harensesteenweg 72, 1800 Vilvoorde

  Wanneer? 10 oktober 2024

  Gratis, maar graag inschrijven via nele.degreve@zorgvilvoorde.be of op het nummer 0499/90 86 11.
 • “Ontbijt voor mantelzorgers van Vilvoorde, voor iedereen die voor iemand zorgt”. Al voor de derde keer kunnen mantelzorgers komen genieten van een lekker ontbijt.

  Wat? Zorg Vilvoorde nodigt jullie uit voor een gezellige bijeenkomst rond een tafel vol lekkers waar je andere mantelzorgers kan ontmoeten en leren kennen.

  Voor wie? Woon je in Vilvoorde en zorg je voor iemand? Dan hebben we goed nieuws. Als mantelzorger ben je van harte welkom bij ons aan tafel.

  Waar? LDC De Meer (WZC Filfurdo), Harensesteenweg 72, 1800 Vilvoorde.

  Wanneer? Vrijdag 18 oktober 2024 vanaf 9u30 tot 11u30

  Prijs: voor mantelzorgers is het gratis. Breng je graag diegenen voor wie je zorgt mee? Dat kan uiteraard ook. Hiervoor vragen we een bijdrage van 10 euro.

  Inschrijven kan tot vrijdag 11 oktober 2024 via nele.degreve@zorgvilvoorde.be of op het nummer 0499/ 90 86 11.

  Hopelijk tot binnenkort!

Contact