Leerrijke momenten en huiswerkklas

Wie zijn hele leven lang blijft leren, slaagt erin alert te blijven. Dat beseffen we maar al te goed. In onze LDC’s kan je dan ook terecht om op een leuke manier bij te leren. Die leerrijke momenten bieden we ook aan bij de start van een leven. Kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar krijgen ondersteuning in onze eigen huiswerkklas.

Overzicht aanbod leerrijke momenten 

In de LDC's in Vilvoorde is het aanbod leerrijke momenten reuzegroot. Er zit zeker iets tussen dat je interesseert en vaak is het ook helemaal gratis. Profiteer ervan!

 • Nederlandse les 

Breng je je kind naar de huiswerkbegeleiding? Dan kan je tijdens het wachten zelf aan de slag om je Nederlands te oefenen of te verbeteren.

Kan je om een of andere reden niet terecht bij het CVO of CBE? Dan ben je bij ons meer dan welkom voor enkele fijne leerrijke momenten.

 • Engelse coaching 

Deze Engelse coaching is voor iedereen toegankelijk. Je krijgt de basis van het Engels onder de knie op een ludieke, speelse en eenvoudige manier.

 • Spaanse conversatie 

Ben je beginner of gevorderde? Wil je Spaans leren of je kennis van de taal onderhouden? In beide gevallen ben je meer dan welkom. Je krijgt het Spaans aangeleerd en geoefend via alledaagse gesprekken.

 • Pc, tablet en smartphone

Pc-lessen geven we zowel individueel als in kleine groepjes. Die lessen zijn heel ruim. Zo hebben we het over Word, Excel, leren werken op internet, e-mails versturen, Facebook, Whatsapp…

 • Infosessies vol leerrijke momenten 

Regelmatig kan je bij ons interessante infosessies bijwonen over uiteenlopende thema’s, doorgaans gegeven door een externe spreker. Telkens opnieuw leveren deze leerrijke momenten interessante inzichten en boeiende gesprekken op.

Huiswerkklas biedt hulp bij huiswerk 

Zit je kind in de lagere school? Heeft het wat hulp bij huiswerk nodig? Kan het wel wat steun gebruiken omwille van taal- of andere problemen? In dat geval kan je kind terecht in de huiswerkklas in drie Lokale Dienstencentra (LDC):

Vrijwilligers helpen je kind met het maken van zijn huiswerk. Ze leren je kind ook leren omdat dat zo belangrijk is om een goede start te maken in het leven.

Vaak slagen ze erin je kind een duwtje in de rug te geven. Tegelijk ondersteunen ze jou als ouder op het vlak van opvoeding. Na verloop van tijd zal je je kind zelf kunnen helpen met zijn schoolwerk.

Hulp bij huiswerk is voorzien voor kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar. 

Huiswerkklas praktisch 

 • Vrijwilligers begeleiden je kind bij zijn huiswerk, één op één
 • Enkel voor leerlingen uit de lagere school, van het eerste tot en met het zesde leerjaar
 • De huiswerkklas vindt plaats na de schooluren, tussen 15.30 en 16.30 uur:
 • Let wel: de huiswerkklas is géén naschoolse opvang
 • Je schrijft je kind op voorhand in bij de centrumleider
 • Is er geen plaats meer, dan kom je op de wachtlijst te staan

Tijd en zin om hulp bij huiswerk te geven als vrijwilliger? 

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kinderen en hun ouders een uurtje of meer per week ‘helpen met leren’ en hulp bij huiswerk geven. Niets is leuker om te zien dat de kinderen na een tijdje ondersteuning beter en zelfstandiger hun plan kunnen trekken.

 • Heb je een hart voor kinderen?
 • Ben je vrij van vooroordelen?
 • En heb je vooral veel geduld?

Meld je dan aan als vrijwillig huiswerkbegeleider! Ervaring in het onderwijs is niet nodig, je hebt enkel een groot hart nodig en de goesting om kleine kinderen grote kansen te geven.

Geef kleine kinderen grote kansen! 

Profiteer van de leerrijke momenten en de huiswerkklas 

Met de leerrijke momenten blijf je alert op de hoogte. De huiswerkklas geeft je kinderen vaak een betere start in het leven.

Meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op!