Activiteiten en diensten: LDC’s

Weet je wat een lokaal dienstencentrum (LDC) is? Dat is een ontmoetingscentrum voor inwoners van een stad, in ons geval is dat de stad Vilvoorde. De vier LDC’s in Vilvoorde – De Meer, Den Dries, Far West en Kassei ­ vind je op vier locaties mooi verspreid over het grondgebied. Lekker handig, want op die manier vind je vast en zeker een centrum dicht bij jou in de buurt.

Hier vind je alle adressen, contactgegevens en kalenders van de LDC’s in Vilvoorde.

Openingsuren LDC’s in Vilvoorde 

Wanneer kan je in de lokale dienstencentra terecht?

 • Elke weekdag van 9 tot 17 uur.
 • De cafetaria staat voor je open van 12 tot 17 uur.

Wat doet een lokaal dienstencentrum? 

Een lokaal dienstencentrum wil jou als inwoner van Vilvoorde de kans geven zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen.

Je vindt er dan ook verschillende functies onder één dak. Wat dacht je van onze ruime dienstverlening en ontspannende activiteiten, de variatie aan lichaamsbeweging en sport, de fijne babbels en spelletjes in het cafetaria, de leerrijke momenten en uiteraard ook onze uitgebreide zorg.

Een greep uit ons overgrote aanbod 

Even kort samengevat? Je kan bij de LDC’s in Vilvoorde aankloppen voor:

 • Activiteiten om te ontspannen en te leren: kaarten, turnen, stoelturnen en zitdansen, crea, bingo, eetfestijn, infonamiddagen, uitstappen, samen ontbijten, wandelen, praatgroep, eetfestijnen, quizzen, wandelingen, gezelschapspellen, …
 • Dienstverlening: hulp bij boodschappen, hulp bij vervoer, administratieve hulp, gebruik computer, tablet, smartphone, aankoop vuilniszakken per stuk, …
 • Zorg: pedicure en douches.

Maak er gerust gebruik van want ons aanbod is er speciaal voor jou!

Uiteraard ben je volledig vrij om je eigen keuze te maken. Niets moet en jij beslist! Wil je alleen een gezellige babbel of gewoon even langskomen om de krant te lezen? Ook in dat geval staan de deuren van de LDC’s in Vilvoorde wagenwijd voor je open.

Wees welkom!

Huren van lokalen in een lokaal dienstencentrum

 • De raad van bestuur kan toelating geven om lokalen van het LDC te huren. Hoe dit gebeurt, staat bepaald in het huurreglement, dat je onderaan deze website bij de downloads vindt.
 • In de zitting van de raad van bestuur van 27/01/2022 zijn enkele beperkingen vastgelegd. De volgende organisaties/personen komen niet in aanmerking voor het huren van lokalen in het LDC:
  •  Politieke partijen of afgeleiden ervan;
  • Natuurlijke personen voor aangelegenheden zoals communiefeesten, koffietafels e.d. Dit geldt ook voor de eigen medewerkers van Zorg Vilvoorde;
  • Commerciële organisaties.

Op het element van ‘natuurlijke personen’ wordt een uitzondering gemaakt indien de persoon in naam van een feitelijke vereniging een aanvraag indient omdat dergelijke vereniging an sich geen aanvraag kan indienen.

Nog meer vragen over de LDC's in Vilvoorde? 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.