Heropening lokale dienstencentra

Gepubliceerd opdonderdag 4 juni 202012.30 u.

Op 12 maart 2020 werden de lokale dienstencentra gesloten omwille van de coronapandemie.

Onze medewerkers van de lokale dienstencentra hebben zich sindsdien met hart en ziel ingezet om de collega’s van Zorgbedrijf Vilvoorde bij te staan. Zo hebben ze in het woonzorgcentrum Filfurdo enkele mooie initiatieven uit de grond gestampt om het contact tussen de bewoners en hun familieleden mogelijk te maken via WhatsApp en een zogenaamde babbelpoort. Daarnaast heeft iemand de vrijwilligerscentrale, een gedeeld initiatief tussen Stad Vilvoorde en Zorgbedrijf Vilvoorde, mee opgestart en bemand. Tot slot heeft nog iemand de leidinggevende van de gezinszorg bijgestaan bij de planning van de aangepaste zorgverlening binnen de gezinszorg.

Nu de heropstart van de lokale dienstencentra geleidelijk aan mogelijk wordt, kan de focus weer komen te liggen op hun gewoonlijke taken.

Sinds 25 mei is één-op-één dienstverlening terug mogelijk. Het betreft een 1ste fase in de heropening van de lokale dienstencentra. De pedicures hebben hun activiteiten herstart en ook douchen kan weer, weliswaar enkel op afspraak.  

Vanaf 8 juni start de  2de fase. De lokale dienstencentra bereiden die week de opstart van de activiteiten voor. We voorzien enkel activiteiten waarbij de afstands- en hygiëneregels gerespecteerd kunnen worden. Vooraf  inschrijven of reserveren zal nodig zijn om de veiligheid te kunnen garanderen.

In de week van 8 juni bezorgen we jullie meer informatie over de heropstart van de activiteiten via onze website en facebookpagina. We hopen jullie binnenkort opnieuw te mogen verwelkomen in onze lokale dienstencentra.