Diensten

Al onze lokale dienstencentra (LDC) hebben maar één doel. Ze willen jou als Vilvoordenaar de mogelijkheid bieden om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. In elk LDC vind je dan ook verschillende diensten onder één dak, en die zijn er speciaal voor jou. Vaak volledig gratis. Maak er gebruik van.

Naast de dienstverlenende functies kan je bij ons terecht voor ontspannende activiteiten, pedicures, leerrijke momenten en lichaamsbeweging en sport.

Wist je trouwens dat onze cafetaria dagelijks voor je openstaan van 12 tot 17 uur? Wees welkom!

Ons aanbod diensten

Het aanbod diensten van de LDC's in Vilvoorde is enorm groot. Er zit vast en zeker iets tussen dat ook bruikbaar is voor jou. 

1. Administratieve hulp

Heb je hulp nodig bij je administratie? Wordt het papierwerk je te veel? Loop dan even bij ons binnen en doe een beroep op onze dienst administratieve hulp.

Bij ons kan je terecht voor hulp bij alle soorten documenten, we:

  • helpen je mee om je moeilijkheden en problemen op te lossen,
  • geven je uitleg bij moeilijk te begrijpen papieren en documenten,
  • en verwijzen je door naar de juiste mensen en instanties indien dat nodig is.

Er wordt een permanentie voorzien op volgende dagen:

  • op maandag van 10u tot 12u in LDC De Meer
  • op woensdag van 13u tot 15u in LDC Far-West
  • op donderdag van 9u tot 11u in LDC Kassei
  • op donderdag van 13u tot 15u in DC Den Dries

Andere momenten in de week zijn eveneens mogelijk, maar best na afspraak (ter plaatse, telefonisch of per mail). 

Dringende vragen worden indien mogelijk onmiddellijk aangepakt.

2. Gebruik computer, laptop, tablet, smartphone

We leven in een digitale maatschappij. Wie niet met computer, laptop, tablet en smartphone overweg kan, heeft het moeilijk. Op onze dienst computerondersteuning leggen we je graag de basiswerking uit, net genoeg zodat je met al die apparaten aan de slag kan.

  • Heb je een eigen toestel? Wil je er de basisknepen van kennen? En er vooral mee kunnen werken? Dan kan je bij ons terecht voor individuele begeleiding.
  • Heb je geen eigen toestel? Geen erg! Je kan werken op de computers die we voor jullie ter beschikking houden. Verder kan je gebruikmaken van printer, scanner en kopieertoestel.
  • Indien we werken in groep, werken we altijd in kleine groepen.

3. Aankoop vuilniszakken

Bij ons kan je een vuilniszak per stuk kopen. Je hoeft dus niet meteen een volledige rol te kopen zoals in de winkel. Dat kan helpen op het eind van de maand.

4. Douches

Onze lokale dienstencentra stellen een aantal douches ter beschikking. Die staan alle dagen van de week voor je open. Kom zeker even langs.

5. Bibliotheek

Je kan gratis boeken komen uitlenen in onze bibliotheek.

6. Plantenbibliotheek

Wil je graag een (planten)stekje doneren of adopteren? Dan kan je terecht in de plantenbib van het LDC. Je kan het aanbod komen bewonderen aan de ramen van het LDC. Zit er een stekje bij dat je graag ‘grootbrengt’? Maak dan afspraak met het LDC om je stekje op te halen.

Heb je zelf groene vingers en vind je het spijtig om het teveel aan planten weg te gooien, neem dan contact op met het LDC om je stekjes te doneren.

Meer informatie nodig over onze diensten? 

Neem gerust contact met ons op. We helpen je meteen verder.