Bezoek minister Karine Lalieux

Gepubliceerd opwoensdag 6 januari 20218.29 u.
Minister Karine Lalieux heeft op 30 december een bezoek gebracht aan WZC Filfurdo. Het WZC Filfurdo heeft sinds de start van de coronapandemie een grote uitbraak gekend in de eerste golf en een kleinere uitbraak tijdens de tweede golf.

Het zorgpersoneel van het WZC werd tijdens de eerste golf aangevuld door eigen medewerkers van het woonzorgcentrum (poetsteam, administratie,…), maar ook door andere diensten van Zorgbedrijf Vilvoorde, zoals het team van kinderdagverblijf KaDeeke, de lokale dienstencentra en de thuiszorg. Ze hebben zich samen ongelofelijk ingezet en zijn boven zichzelf uitgegroeid


Dankzij deze dagelijkse inspanningen van het personeel heeft WZC Filfurdo deze moeilijke periode vrij goed kunnen opvangen. Daarom wou minister Lalieux een open gesprek houden met het personeel die deze moeilijke periode van dichtbij hebben meegemaakt, om zich een goed beeld te vormen wat er zich op zo’n momenten in de realiteit afspeelt.


Gezien de strenge bezoek maatregelen die gelden in het WZC kon ze geen directe ontmoeting hebben met de bewoners, maar ze kon hen wel groeten via de binnentuin.


Minister van Pensioenen, Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding Karine Lalieux was sterk onder de indruk van haar bezoek aan WZC Filfurdo. “Het was vandaag een uitermate boeiende dag. Dit zijn betekenisvolle momenten voor mij. Ik vond het belangrijk om het personeel en de bewoners, coronaproof, een hart onder de riem te steken. Zeker met hun geleverde werk van het afgelopen jaar en met wat de bewoners allemaal meemaakten. Echt, petje af.”


Marie-Ange (Begeleider in Wonen en Leven): “Wel leuk zo’n ontmoeting met een minister. Je hebt dan de kans om met beleidsvoerders te delen hoe sterk jouw dagelijkse werking overhoop werd gegooid, en hoe zo’n pandemie je creativiteit en doorzettingsvermogen naar ongekende (ook voor mezelf) hoogtes brengt.”

Christel (verpleegkundige): “Inderdaad. Bovendien door met minister Lalieux over de pandemie en de lockdown van het WZC te praten, breng je de volledige
tijdslijn weer naar boven. Je voelt terug die zware momenten, maar ook, en vooral, hoe je dit als team van het volledig zorgbedrijf hebt opgevangen. Zulke momenten geven ons terug veel moed.”