Begeleiden Wonen en Leven (vroeger Animatie)

Alle medewerkers van het WZC dragen bij aan een grotere kwaliteit van wonen en leven van bewoners. Het start bij een basishouding die de bewoner voluit als persoon erkent en in zijn waarde laat. Hiernaast is het echter wenselijk én noodzakelijk om ook specialisten in huis te hebben.... de begeleiders wonen en leven. Medewerkers die vanuit de eigen specifieke discipline, de kwaliteit van wonen en leven van de bewoners behartigen.

​De begeleiders wonen en leven hebben in essentie tot opdracht de bewoner en zijn omgeving te begeleiden bij het uitbouwen van een leven in de nieuwe woon- en leefcontext. De begeleiders wonen en leven werken hierbij vanuit de waarden, verwachtingen, mogelijkheden en competenties van de bewoner zelf. Ondanks de grote kwetsbaarheid helpen zij de bewoner de regie over het eigen leven te behouden. zij nemen concrete initiatieven die de kwaliteit van het wonen en leven in het WZC bevorderen. Dit gebeurt vanuit een sterke aansluiting bij de bewoners. De begeleiders wonen en leven creëren een omgeving die zinvolle en verrijkende gebeurtenissen mogelijk maakt.

​Zij kunnen dit doen vanuit verschillende rollen. De belangrijkste rollen zijn mentor, livingbegeleider, activiteitenbegeleider, buurtbetrekker, cultuurcoach en tot slot referentiepersoon wonen en leven

Contact

Filfurdo

Adres
Harensesteenweg 72 , 1800 Vilvoorde
Tel.
02/447 05 00
filfurdo@zorgvilvoorde.be

Volg ons op

Openingsuren